Prince (57) overleden

Radio


Net gemist:

Facebook

Zanger en muzikant Prince (57) is vandaag overleden in zijn studiocomplex Paisley Park in Minneapolis. De politie onderzoekt het overlijden. De omstandigheiden van het overlijden zijn nog onduidelijk.

“Verschillende bronnen uit de omgeving van de zanger bevestigen zijn overlijden”, zo meldt TMZ.com. Dat stelt dat het levenloze lichaam van Prince vanochtend plaatselijke tijd werd aangetroffen in zijn studiocomplex.Prince, echte naam Prince Roger Nelson, moest vorige week met zijn privĂ©jet op 15 april een noodlanding maken wegens een medische urgentie. De volgende dag woonde hij een concert bij om zijn fans ervan te overtuigen dat hij het goed stelde. Volgens zijn entourage kampte hij met een griep.Na zijn doorbraakalbum ‘1999’ uit 1982 werd Prince een internationale superster. Hij scoorde een hele resem hits en won 7 Grammy’s. Hij verkocht meer dan 100 miljoen albums. In 1985 won hij een Oscar voor het nummer ‘Purple Rain’ uit de gelijknamige film.Prince trouwde twee keer. Zijn eerste huwelijk was met zijn achtergronddanseres Mayte Garcia. De twee scheidden in 2000. Daarna trouwde hij met Manuela Testolini, van wie hij in 2006 scheidde.

Vorige maand kondigde Prince nog aan dat hij zijn memoires wilde schrijven. De autobiografie ‘The Beautiful Ones’ moest volgens de uitgeverij in de herfst van 2017 uitkomen.