Open Vld pleit voor halvering parkeertarieven

Radio


Net gemist:

Facebook

Meerderheidspartij Open Vld wil een halvering van de parkeertarieven en wil ook meer blauwe zones in het centrum. Het schepencollege was al akkoord om de parkeertarieven te verlagen, maar deze voorstellen komen toch als een verrassing.

“Onze partij heeft al van bij de start van deze nieuwe meerderheid voorgesteld om de parkeertarieven te halveren naar de oorspronkelijke toestand”, zegt schepen van Openbare Werken, Eddy Poffé (Open Vld). “Na de verdubbeling van de tarieven door de vorige sp.a-CD&V meerderheid, stegen de inkomsten slechts gering, maar bleven de parkings van de Grote Markt, Veemarkt, Alexianenweg en het betalende deel van de kazerne dikwijls onderbezet. Halveer de tarieven op die parkings en stimuleer zodoende het parkeren daar.”

Ook dient men volgens Open Vld bij elke parkeerbeurt de eerste 15 minuten gratis te krijgen. “Bovendien wil onze partij meer blauwe zones, gepaard met een verdubbeling van de toegelaten parkeertijd van twee uur naar vier uur op deze plaatsen. Dit is een goede zaak voor de winkeliers in het centrum”, aldus voorzitter Ignace Dewael.

Geen langparkeerders

De andere partijen vallen wat uit de lucht bij de lancering van deze voorstellen. “Binnen het schepencollege is er een consensus dat we de parkeertarieven willen verlagen. Hoeveel we gaan verlagen, waar en op welke tijdstippen moet nog onderzocht worden nadat we inzicht krijgen in de opbrengsten en kosten 2015”, reageert schepen van Financiën Johan Dewolfs (N-VA). “Die gegevens ontvangen we volgende week. We willen een aantal simulaties maken waarvan de kost moet passen in de budgettaire mogelijkheden. Tot slot willen we de voorstellen ook bespreken met de nieuwe handelsvereniging, die op 14 april wordt opgericht.” Schepen van Mobiliteit, Tom Roovers (Groen) sluit zich aan bij schepen Dewolfs. “De tarieven moeten duidelijk en logisch zijn. Het is niet de bedoeling om mensen uit de stad te jagen, maar een roulatie is belangrijk: we willen geen langparkeerders in het handelscentrum.” (Vanessa Dekeyzer – www.hln.be)