Extra parkeergelegenheid tijdens het weekend

Radio


Net gemist:

Facebook

Het nieuwe parkeerplan van RZ Heilig Hart Tienen voor zijn campus Mariƫndal biedt ook een voordeel voor bezoekers van de Tiense binnenstad. Zij kunnen vanaf dit weekend hun auto kwijt op de vernieuwde personeelsparking aan de Leuvensestraat. Hiermee worden er meer dan 100 parkeerplaatsen extra beschikbaar van mensen die in Tienen willen komen shoppen.

Extra parkeerplaatsen voor shoppers en andere bezoekers van de Tiense binnenstad zijn meer dan welkom. Een oplossing werd gevonden in de vernieuwde personeelsparking aan de Leuvensestraat die eind vorig jaar in gebruik werd genomen. In het weekend zijn immers minder mensen aan het werk in het ziekenhuis en blijven veel parkeerplaatsen onbenut.

Op vraag van de stad stelt het ziekenhuis daarom in het weekend zijn personeelsparking voortaan ook open voor het publiek. Van vrijdagavond 17.00 uur tot zondagavond 22.00 uur kunnen ook niet-personeelsleden hun auto parkeren op het terrein aan de Leuvensestraat dat 119 parkeerplaatsen telt. Het uurtarief voor deze nieuwe parkeergelegenheid bedraagt 1,80 euro per uur met een maximumtarief van 12,5 euro voor 24 uur.

Parkingbeheerder APCOA staat in voor de uitbating van deze parking, net zoals dit ook het geval is voor de twee bezoekersparkings op Campus Mariƫndal (P1 aan de Gilainstraat en P2 aan de Kliniekstraat).

De stad Tienen is tevreden met de extra parking tijdens het weekend. Na het wegvallen van de parking op de vroegere Lyceumsite, kunnen shoppers en andere bezoekers nu toch hun wagen in dit gedeelte van het stadscentrum kwijtgeraken. De handelaars van de Leuvensestraat waren hier al langer vragende partij voor.

 

Bron: www.tienen.be